2.148 werknemers duurzaam naar het werk in Turnhout

Door Paul Van Miert op 24 oktober 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Turnhout

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 80.721,28 euro uit als steun voor Turnhoutse bedrijven die het woon-werkverkeer duurzamer maken. Met die steun in de rug stimuleren werkgevers hun werknemers om meer gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer, carpooling… “Deze oproep kan in Turnhout liefst 2.148 werknemers overtuigen om wat vaker die auto aan de kant te laten staan en te kiezen voor een alternatief.” Vlaams parlementslid en toekomstig burgemeester van Turnhout Paul Van Miert is hier zeer tevreden mee: “Investeringen in duurzaamheid, verkeersveiligheid en vlotter verkeer kunnen we enkel toejuichen. Turnhout zou hierin een voorbeeldrol voor de regio op zich moeten nemen, aldus Paul Van Miert.”

 

Het Pendelfonds ondersteunt bedrijven en overheden die initiatieven nemen om het woon-werkverkeer duurzamer te maken. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts voorziet deze legislatuur 11 miljoen euro extra voor het fonds – en dus voor gerichte mobiliteitsingrepen op maat van bedrijven. “Deze oproep is vooral gericht naar projecten met een focus op bijvoorbeeld fietssnelwegen of op bedrijfsoverschrijdende samenwerking”, zegt Weyts. “Ik wil de Vlamingen stimuleren om ook in het woon-werkverkeer meer te kiezen voor de bus, de fiets of de step.”

 

2 Turnhoutse bedrijven krijgen nu, na de 11de oproep van het Pendelfonds, in totaal 80.721,28 euro financiële steun. Met dat geld investeren de bedrijven in een fietsaanbod, een verbeterde ontsluiting van het bedrijventerrein of ingrepen die de drempel verlagen voor bijvoorbeeld autodelen. Algemeen Ziekenhuis Turnhout krijgt bijvoorbeeld steun om een fietsenstalling uit te breiden waar meer dan 200 fietsers hun stalen ros veilig kunnen stallen.

 

Paul Van Miert hoopt dat er nog meer Turnhoutse bedrijven gestimuleerd worden, zodat steeds meer medewerkers kiezen voor alternatieven van de auto of een combinatie van alternatieven. Hierdoor bereik je vlotter en veiliger je werk.

 

AZ Turnhout           € 37.833,28             1.953 personen

WEB vzw                € 42.888                  195 personen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is