Kempense N-VA-afdelingen tonen hun hart voor dieren

Door Paul Van Miert op 25 augustus 2017, over deze onderwerpen: Turnhout

De N-VA-afdelingen van het arrondissement Turnhout organiseren op 1 oktober een benefietontbijt waarvan de opbrengst integraal naar 4 Kempense dierenasielen in onze streek gaat. Initiatiefnemers Paul Van Miert (Vlaams parlementslid uit Turnhout) en Yoleen Van Camp (Federaal parlementslid uit Herentals): “N-VA heeft een hart voor dieren, dat bewijst onze minister van Dierenwelzijn Ben Weyts iedere dag opnieuw in de praktijk. Ook in onze regio willen we met alle N-VA-afdelingen ons steentje bijdragen aan een beter leven voor heel wat verwaarloosde dieren.”

De vier organisaties uit onze streek die elk een deel van de opbrengst zullen krijgen, zijn:

  • VOC Neteland Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren
  • Unco-Jerry vzw Dierenasiel Kempen
  • Veeweyde Dierenasiel Kempen
  • De Poezemoeders Zwerfkattenproject Turnhout

 

“We hebben na een aantal bezoekjes deze 4 organisaties uitgekozen, omdat zij elk op hun terrein en op hun manier een enorm verschil maken op vlak van dierenwelzijn in de regio. Daarna zijn we met de 27 N-VA-afdelingen uit de Kempen rond de tafel gaan zitten en hebben we het benefietontbijt uitgewerkt. Op de koop toe zal ook Ben Weyts, Vlaams minister van Dierenwelzijn, komen spreken”, aldus Yoleen Van Camp.

De opbrengst zal nadien gelijk verdeeld worden over de 4 dierencentra. “Na het ontbijt gaan we met een (hopelijk) mooie cheque naar elk van deze centra. Na de overhandiging zal een aantal van onze parlementsleden daar dan ook een half dagje meedraaien, zodat we zelf ook een idee krijgen van het zware werk dat deze vrijwilligers elke dag en nacht verrichten in het belang van de dieren en zodat we eventueel nog een aantal aandachtspunten kunnen meenemen richting Ben Weyts”, aldus Paul Van Miert.


*Mensen die graag komen ontbijten, kunnen zich inschrijven bij Yoleen Van Camp via e-mail (yoleen.vancamp [at] n-va.be) of telefoon (0497 0800 71). Prijs is €15 voor volwassenen, €10 voor kindjes onder 12 jaar en gratis voor kindjes onder 3 jaar. Betaling mag op rekening van N-VA Kasterlee BE39 7330 1232 7619. Het ontbijt zal doorgaan op zondag 1 oktober om 10u in het nieuwe OC in Kasterlee (Binnenpad 2).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is