Kempense N-VA-afdelingen tonen hun hart voor dieren en zamelen 4000 euro in voor de Kempische asielen

Door Paul Van Miert op 13 oktober 2017, over deze onderwerpen: Turnhout

1 oktober sloegen alle Kempense N-VA afdelingen de handen in elkaar voor een benefietontbijt. De opbrengst ging integraal naar Kempense organisaties voor dierenwelzijn. Minister van Dierenwelzijn was te gast voor een speech en er waren zo’n 250 dierenvrienden aanwezig. Alle 27 afdelingen van de Kempen hadden 75 euro gesponsord, zodat ze samen 2000 euro sponsoren. De opbrengst kan daarmee naar 4000 euro gebracht worden, dus zo’n 1000 euro per organisatie.

De vier organisaties uit onze streek die elk een deel van de opbrengst zullen krijgen, zijn:

  • VOC Neteland Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren
  • Unco-Jerry vzw Dierenasiel Kempen
  • Veeweyde Dierenasiel Kempen
  • De Poezemoeders Zwerfkattenproject Turnhout

 

“Paul en ik  hebben na een aantal bezoekjes deze 4 organisaties uitgekozen, omdat zij elk op hun terrein en op hun manier een enorm verschil maken op vlak van dierenwelzijn in de regio. Daarna zijn we met de 27 N-VA-afdelingen uit de Kempen rond de tafel gaan zitten en hebben we het vegetarisch benefietontbijt uitgewerkt”, aldus Yoleen Van Camp.

 

Ben Weyts, Vlaams minister van Dierenwelzijn, was ook te gast en hield een boeiende lezing voor de 250 gasten. De cheque van meer dan 5000 euro maakt de dag compleet. “We zijn in ons opzet geslaagd. We hebben een mooi bedrag bijeen gekregen  en we zetten dierenwelzijn mee op de Kempische kaart”, aldus Paul Van Miert.

 

De vele vrijwilligers en sponsors willen we nog eens hartelijk bedanken! Zonder hen hadden we dit niet kunnen realiseren.

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is