Minister Ben Weyts kondigt strengere straffen voor dierenwelzijn aan

Door Paul Van Miert op 4 januari 2018

Wie meermaals schuldig wordt bevonden aan dierenmishandeling riskeert vanaf dit jaar een strengere gevangenisstraf. De straffen voor het meermaals mishandelen van dieren wordt hiermee in 2018 verdrievoudigd, tot 18 maanden gevangenis. Wie nu in de fout gaat, riskeert een effectieve gevangenisstraf en de kosten ten gevolge van de inbeslagname van dieren zal ook teruggevorderd worden.

 

“Ik wil een duidelijk signaal geven”, zegt Vlaams Dierenminister Ben Weyts. “Vanaf nu treden we nog strenger op. Wie niet horen wil, zal voelen. Zeker diegene die bij herhaling betrapt worden. Als het aan mij ligt, gaan die dierenbeulen naar de gevangenis”.

 

Tevens investeert de minister 2 miljoen euro voor een extra inspectieteam voor de controles in slachthuizen en iedere politiezone en elk parket krijt een verantwoordelijke voor dierenwelzijn.

 

“Met Ben Weyts als minister voor dierenwelzijn wordt er daadwerkelijk eindelijk iets gedaan tegen dierenmishandeling. Ik juich iedere stap richting een beter beleid voor dieren toe”, aldus Vlaams parlementslid Paul Van Miert.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is