Parlementaire stage voor 10 jonge CEO’s

Door Paul Van Miert op 14 maart 2017, over deze onderwerpen: Economie, werk, sociale economie, innovatie en wetenschapsbeleid, Turnhout

In samenwerking met VOKA organiseert het Vlaams Parlement op 14 en 22 maart een parlementaire stage met 10 jonge Vlaamse CEO’s. Zij krijgen elk een Vlaams parlementslid als meter of peter toegewezen om zo meer inzicht te krijgen in de rol en werking van het parlement. 

Al meer dan 10 jaar organiseert het Vlaams Parlement stages met verschillende middenveldorganisaties om het middenveld en politiek met elkaar te verbinden. Vlaams Volksvertegenwoordiger Paul Van Miert, die zelf werkzaam was in de privésector bij Miko Groep weet hoe belangrijk het is om een goede verstandshouding te hebben tussen politiek en de privésector. “Onbekend maakt onbemind. In de afgelopen twee jaar heb ik als parlementslid veel geleerd in de Vlaamse politiek en ik deel mijn kennis graag met jonge gemotiveerde en ambitieuze professionals, en ik leer ook weer graag van deze jonge CEO’s, ” aldus Van Miert. 

Aldus een jonge CEO: "Wat betreft deze eerste stagedag ben ikzelf vooral enthousiast over de fractievergadering. We beleefden enkele geanimeerde discussies in de interne keuken van de volksvertegenwoordigers en parlementariërs. Uiteraard streefden ze allen naar een eenvormige visie welke naar buiten gepresenteerd kan worden. Deze vergadering had qua vorm wel wat weg van een aandeelhoudersvergadering of bestuurdersvergadering waarbij er verhitte discussies plaatsvinden maar er toch tot een consensus wordt gegaan welke naar het personeel gepresenteerd kan worden. Voor buitenaf 1 visie, 1 manier van werken. Voorafgaand door een dynamisch en geanimeerd proces van verwerking. Paul Van Miert is een geboren en getogen kempenaar met een hart voor familiebedrijven en ondernemers. Een resem aan overeenkomsten dus met dynamische en openhartige gesprekken en gedachtenuitwisselingen als gevolg."

VOKA neemt al vanaf het begin deel aan deze parlementaire stages. Nu organiseren zij voor de 11de keer deze stages voor hun leden. Deze keer gaf VOKA de kans aan 10 jonge CEO’s.  

Op 14 maart worden de jonge CEO’s verwelkomt door de secretaris-generaal van het Vlaams Parlement, Martine Gossens. De rest van de dag lopen ze mee met hun meter of peter. 22 maart worden ze verwelkomd door voorzitter Jan Peumans, om daarna in debat te gaan met de jongste parlementsleden. In de namiddag volgen de deelnemers de plenaire vergadering.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is