UNIZO-STAGE BIJ STUBBE DRAAI- EN FREESWERK

Door Paul Van Miert op 22 november 2016, over deze onderwerpen: Economie, werk, sociale economie, innovatie en wetenschapsbeleid, Mobiliteit en openbare werken, Turnhout

Op vrijdag 18 november liep Paul Van Miert in kader van de Dag van de Onderneming stage bij Stubbe draai- en freeswerk in Beerse. Een initiatief van UNIZO in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). 

Paul Van Miert neemt als lid van de commissie Mobiliteit en  als voorzitter van Algemeen Beleid, Financiën en Begroting steeds deel aan dit soort stages, zodat hij een goed beeld heeft en behoudt van wat de belangrijkste uitdagingen zijn voor de (Kempische) ondernemingen. Deze keer liep hij stage bij Stubbe draai- en freeswerk in Beerse, een onderneming als geen ander. “Stubbe is een onwaarschijnlijke onderneming. Ze streven continue naar innovatie en verbetering en ze zetten erg in op duurzame energie.  Door onophoudelijk te investeren in mensen en machines, blijven ze de norm bepalen en kunnen we nieuwe markten aanboren. Het 20-jarige bedrijf is koploper in zijn sector,” aldus Van Miert. “Bedrijven als Stubbe zijn erg belangrijk voor onze regio. Het beleid moet bedrijven faciliteren, ondersteunen om ze te veranderkeren in de stadsregio.”

“Onze service berust op de principes van ‘lean manufacturing’, ‘The Factory of the Future’ en Industrie 4.0. Strakke planningen, een tweeploegenstelsel en doorgedreven automatisering zorgen ervoor dat we erg kort op de bal kunnen spelen. Verder vullen we onze flexibiliteit qua productieflow aan met extra services zoals montage en assemblage van volledige stukken. Voor andere nabehandelingen vallen we terug op een erg selectief samengesteld netwerk,” zegt Pièrre Stubbe.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is