Voka-stages in Turnhout: op bedrijfsbezoek bij LMJ Construct en Chocolaterie Limar

Door Paul Van Miert op 10 augustus 2017, over deze onderwerpen: Blog, Economie, werk, sociale economie, innovatie en wetenschapsbeleid, Turnhout

Op dinsdag 8 augustus in teken van de Voka-stages ben ik op bezoek geweest bij LMJ Construct in Turnhout. Deze familiale onderneming eist een plaats op in de carrosseriebouw voor bedrijfsvoertuigen door haar maatwerk en doorgedreven dienstverlening naar de klanten toe. De combinatie van die service én een ploeg van gemotiveerde en bekwame vakmensen zorgt voor een eindproduct waar de kwaliteitslat héél hoog ligt. Een fonkelnieuwe en volledig uitgeruste bedrijfsinfrastructuur doet de rest. Leerrijke middag gehad en weer een paar heikele puntjes genoteerd die we mee naar Brussel kunnen nemen om KMO’s als deze - die de ruggengraat van onze economie vormen – te ondersteunen om op te kunnen boksen tegen een sterke internationale concurrentie.

 

Na de geur van de lastoorts en slijptol dinsdag bij LMJ Construct konden we woensdag 9 augustus de heerlijke aroma’s van diverse chocolades opsnuiven bij Chocolaterie Limar te Turnhout. Dit familiebedrijf en onderneming van het jaar 2017 maakt al 35 jaar mee de dienst uit in de rijke traditie die België kent in pralines en chocoladefiguurtjes en mag zonder twijfel neergezet worden in het rijtje “toonaangevende bedrijven’ in de sector. Een kraaknette en op-en-top georganiseerde werkvloer maakt dit bedrijf tot voorbeeld van elke ondernemer die in de voedingssector actief is. En de lekkere pralines… ja, die moet je zelf maar eens proeven. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is