Wie besteelt wie?

Door Paul Van Miert op 6 november 2014, over deze onderwerpen: Blog

Socialistische vakbond "zeer positief" over benoeming Leroy bij Belgacom (09/01/2014 Trends)

Het zal niemand verbazen dat het ACOD bij deze benoeming stiekem in de handen stond te wrijven. De kleur van de nieuwe CEO die eerder dit jaar bij Belgacom werd gedropt was opnieuw de kleur van het favoriete strikje van Di Rupo. De voorganger van mevrouw Leroy, Didier Bellens was ook al een benoeming door de PS en ook bij Bellens was die binding met de Waalse socialisten overduidelijk. Ouwe-jongens-krentebrood dus. De befaamde PS-benoemingspolitiek kon nog maar eens een pluim op de al overbezette postjeshoed bijsteken.

Vanmorgen meende de VRT olie op het vuur te moeten gieten door net op de dag van de vakbondsbetoging te melden dat er in Luxemburg geheime belastingafspraken waren aan het licht gekomen en dat er ook rijke Belgische families bij waren betrokken én ook enkele Belgische topbedrijven.  Voor mij geen nieuws, dat is al jaren zo! Een duidelijke aanduiding dat vermogensbelasting heffen enkel werkt als heel Europa, eigenlijk heel de wereld aan hetzelfde laken trekt. Tot slot zei men op Radio 1 dat “het wel geen echte fraude was maar dat er wel ethische vragen bij konden worden gesteld”. O ja : “en dat het toevallig vandaag bekend werd gemaakt.”

Bij die Belgische topbedrijven viel de naam van Belgacom. Jawel Belgacom. Naast de NMBS de uitgesproken plaats om socialistische bestuurders te stallen. En laat het nu net dat zelfde Belgacom zijn dat in Luxemburg de centen gaat parkeren om geen belastingen in eigen land te moeten betalen. Hier komt het ware gelaat van de PS en de SP.a boven, maar spijtig genoeg is het niet altijd transparant genoeg voor elke burger in dit land om te begrijpen wie wie aan het bestelen is.

Wat wel zo is: als Bruno Tobback of Di Rupo straks meestappen in de betoging geeft dit nog maar eens aan welke hypocrieten en bedriegers van hun achterban zij zijn. Niet omdat ze meestappen in een betoging van de vakbonden. Wel omdat zij roepen “doe de rijken de crisis betalen” en dan zelf mee constructies opzetten om op grootschalige manier belastingen te ontduiken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is