Zomerstage Nike Logistics

Door Paul Van Miert op 21 augustus 2015, over deze onderwerpen: Economie, werk, sociale economie, innovatie en wetenschapsbeleid, Mobiliteit en openbare werken

Op donderdag 20 augustus nam Paul Van Miert deel aan de jaarlijkse VOKA-stages voor parlementsleden. Hij werd uitgenodigd door NIKE Logistics te Laakdal. Vanuit zijn politieke werkzaamheden in de commissie Mobiliteit en Economie was een kennismaking met dit toonaangevend bedrijf in de Kempische regio een uitgelezen kans om te vernemen wat de belangrijkste uitdagingen zijn voor onze ondernemingen. Paul Van Miert: “onze regio heeft de laatste jaren zware klappen moeten incasseren op het gebied van tewerkstelling. NIKE is een belangrijke economische partner voor onze streek. Een dergelijke stage zorgt ervoor dat we als volksvertegenwoordigers de noden van onze bedrijven duidelijker begrijpen en mee in kaart kunnen brengen. Op deze manier kunnen we duurzame tewerkstelling creëren in de Kempen.”

NIKE is sinds 1994 actief te Laakdal. Met zijn 260.000m² is het één van de grootste distributiecentra in Europa en met meer dan 2.400 werknemers één van de belangrijkste werkgevers in de Kempen. Paul Van Miert: “De keuze voor de regio Laakdal is destijds genomen omwille van de centrale ligging in Europa en de aanwezigheid van een modern transportinfrastructuur.”

Naast een onderhoud met de kaderleden van het bedrijf werden ook de bestaande ditributiecentra bezocht.  Van Miert: “Het verdeelcentrum dat op grondgebied Ham in opbouw is,  is werkelijk het neusje van de zalm op het gebied van storage en logistics. Enig in België maar ook in Europa. Het zal volgend voorjaar in gebruik worden genomen en Nike bevestigen in zijn marktleiderspositie in Europa.”

NIKE Logistics heeft zich de afgelopen jaren geëngageerd om verder te investeren in onze regio. Paul Van Miert: “Om deze bedrijven te verankeren in onze regio en jobzekerheid te creëren, is het essentieel dat we verder blijven investeren in onze transportinfrasctuctuur. Daarom dat het van groot belang is om dossiers zoals Oosterweel verder aan te pakken en oplossingen te bieden aan ons mobiliteitsprobleem.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is