In september 2021 werd een eerste oproep gedaan vanuit het subsidieprogramma Gemeente zonder gemeentehuis. Met dit programma maakt Vlaanderen 35 miljoen euro vrij om lokale besturen aan te zetten om innovatieve, digitale oplossingen uit te werken om zo hun dienstverlening efficiënter en klantgerichter te maken.

Verspreid tussen september 2021 en september 2022 werden zeven oproepen van diverse omvang (innovatieve concepten, thematische concepten of grootschalige transformaties) gelanceerd. De focus van deze projecten lag op innovatieve dienstverlening, digitale democratie en een werkplek van de toekomst. Naast het aanmoedigen om lokale besturen verder te laten digitaliseren, focust Gemeente zonder gemeentehuis ook sterk op kennisdeling. In totaal werden 61 dossiers geselecteerd voor het programma

Door de gespreide oproep zijn momenteel slechts 3 van de 61 projecten afgewerkt. De verdere uitwerking en afronding van de projecten uit de overige oproepen zal gebeuren tussen nu en 31 december 2025.

vrg.253.docx

antw.253.docx