Vlaanderen komt op voor rechten LGBTQI+-gemeenschap

Door Paul Van Miert op 23 april 2020, over deze onderwerpen: Gelijke kansen, Holebi's en transgenders
Paul van Miert

“LGBTQI+-rechten beschouwen we als grondrechten: fundamenteel en universeel.” Vlaams volksvertegenwoordiger Paul Van Miert veroordeelt samen met collega’s van andere partijen in een resolutie elke vorm van discriminatie en haat ten aanzien van LGBTQI+. Het Vlaams Parlement keurde de resolutie goed. 

Duidelijk signaal aan regimes met slechte bedoelingen

Van Miert wil met de resolutie vanuit Vlaanderen een duidelijk signaal geven aan regimes die de coronacrisis willen misbruiken om de rechten van LGBTQI+-mensen in te perken. “Vlaanderen maakt er al langer een gewoonte van om op te komen voor de rechten van de LGBTQI+-gemeenschap. Wel overstijgt onze resolutie specifieke situaties en veroordeelt ze iedere vorm van discriminatie, geweld en haatspraak. Waar ook ter wereld en ongeacht welke context.”

Brede steun in meerderheid en oppositie

De resolutie kwam tot stand over de grenzen van meerderheid en oppositie heen. Die brede steun is zonder twijfel een hart onder de riem van de LGBTQI+-gemeenschap. “Het is onaanvaardbaar dat anno 2020 zogenaamde LGBTQI+-vrije zones worden uitgeroepen in een EU-land als Polen, dat in Hongarije een transgender-onvriendelijk beleid wordt uitgerold, of erger nog, dat verscheidene islamitische en Afrikaanse landen homoseksualiteit criminaliseren en zelfs bestraffen met de doodstraf”, besluit Paul Van Miert.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is