sponsoring dodentocht voor vzw De Kleine Strijders

Door Paul Van Miert op 5 augustus 2019

Beste

 

Ik, Paul Van Miert, wandel dit jaar voor de derde keer de dodentocht op vrijdag 9 augustus.

Dit jaar is een speciale editie, want het is de 50ste keer dat de internationale wandelwedstrijd wordt georganiseerd. Dit jaar zou ik met mijn deelname graag een goed doel steunen en dat wordt stichting De Kleine Strijders. Deze wil zich inzetten voor projecten in en rondom het ziekenhuis. Deze projecten moeten het verblijf en de zorgervaring voor onze kleine strijders en hun naasten veraangenamen zodat elk kind echt kind kan zijn.

De Kleine Strijders is een initiatief van Toon Verheijen en Joyce De Sager. Zij werden op 24 september 2016 trotse ouders van prematuren Maartje en Lise. Met Lise gaat het goed maar Maartje krijgt het verdict hypoplastisch linkerhart. De linkerhelft van haar hartje, dat eigenlijk alles moet overnemen na de geboorte, is niet mee gegroeid. Vanuit Turnhout wordt het kleine meisje naar UZ Leuven gebracht. Het betert niet en Maartje ondergaat tal van zware ingrepen. Ze was op dat moment een stervend meisje. Maar ze vecht, ze strijdt, slaat zich door tal van zware operaties en ingrepen. Dit is niet enkel een zware periode voor Maartje, maar ook voor haar familie.

Hoe zwaar het voor Toon en Joyce ook was en is, ze willen iets doen voor ouders, broers en zussen van kindjes die strijden voor een leven dat ze verdienen. Daarom willen zij initiatieven nemen om het hen zo aangenaam mogelijk te maken in het ziekenhuis want maar al te vaak hebben ze moeten merken dat het voor ouders, broers en zussen geen evidentie is… Dat ze niet de ruimte krijgen of iets hebben om even de gedachten te verzetten. Om even tot rust te komen. 

Dat is hun doel. Dat is het doel van De Kleine Strijders. Zodat elk kind, kind kan zijn. Samen met zijn of haar gezin. Ook in de omgeving van een ziekenhuis. En daarvoor hebben zij uw steun nodig.

Graag vraag ik uw steun om mee de droom van Toon en Joyce voor anderen waar te maken. Je kunt dit door mij te sponsoren:

  • Een vast bedrag
  • Een bedrag per uitgelopen kilometer

 

  • rekeningnummer : BE41 0689 3410 8310
  • Mededeling: SPONSORING DODENTOCHT PAUL VAN MIERT + EIGEN NAAM

 

Mijn oprechte dank.

 

Paul Van Miert

 

Www.dekleinestrijders.be

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is